Гузал Тажибаева

0
1099
прочитания

Гузал Тажибаева е ученичка на Норбеков от 2001г.

В миналото – лекар неонатолог,  днес – треньор по личностно израстване,  консултант по управление на персонала, преподавател по системата на Норбеков.

За 11 години треньорска дейност придобива уникален опит в областта на личната и професионална ефективност и събира най-ефективните инструменти за управление на живота, кариерата и личностното израстване.

Провежда учебно-оздравителни курсове по системата на Норбеков, курс за тренировка на интуцията и формиране на събития, работилницата на успеха. И също така свои авторски тренинги по лидерство и управление на хората/персонала в      бизнеса, създаване на личностен бренд, повишаване на личната ефективност.

Обучава и подготвя преподаватели по системата на Норбеков и има свои ученици в България.
Ето какво разказва Гузал в едно от интервютата си за своята среща с
М.С. Норбеков и за неговата авторска  система, с която тя се занимава вече 13 години.

„Стана случайно, бях през лятото на 1999 година в Ташкент и видях по телевизията 2-3 минутно интервю с Норбеков. Разбрах, че организира курсове. Моя приятелка ме покани да отидем. По онова време имах малки проблеми със зрението, макар да не носех очила. Бях с минус 1,5 диоптъра на едното oко и минус 1 на другото. След курса този проблем изчезна.“

Системата на Норбеков се основава на регулация на физиологичните процеси чрез контрол над емоциите. Той е разработил дори техники за управление на чувствата. „Човек се учи да излиза от различни отрицателни състояния – обяснява Гузал. – Отделно се тренира въображението. Когато силно желаеш нещо, то се случва.“

Началният оздравителен курс продължава10 дни. За това време човек получава ключ за своето здраве, към емоциите си. За да завърши този процес, са нужни обаче 40 дни, т.е. още един месец трябва да се работи самостоятелно в къщи, докато новото отношение към живота се превърне в черта на характера.”

Над два милиона души по целия свят вече са подобрили здравето си благодарение на разработената от Норбеков система. В момента курсове се водят в 200 града на Русия, в САЩ, Канада, Германия, Англия, Израел, Турция. В Пловдив те се организират редовно на няколко нива.

Системата на Норбеков помага при хроничните болести, там където медицината не се справя. При остро протичащи заболявания трябва да се търси непременно лекарска помощ. Гузал преподава специални упражнения, които спомагат за възстановяването на имунитета и ендокринната система. С помощта на концентрация курсистите създават във вътрешните си органи усещане за топлина или прохлада, които ускоряват възстановяването. Чудесни резултати се получават при бронхиалната астма, при заболявания на белия дроб, на храносмилателния тракт, на сетивата, при проблеми в пикочо-половта ситема, опорно-двигателния апарат и нервната система, но не и при психически заболявания, предупреждава Гузал. Ние не приемаме в груповите занятия хора с психични диагнози.

Понякога се записват и хора с напълно загубено зрение: „Идват с глаукома и катаракта, с атрофия на очния нерв. Това са все заболявания, считани от медицината за нелечими. При нас, макар и по-бавно, те се повлияват. За четири дни може да се свали един диоптър от очилата. Имаше един мъж със седем диоптъра. През цялото време коментираше като черна станция от задния ред: „Това не може да стане, това са измислици…“. Но усърдно изпълняваше упражненията за очите. След четири дни отиде на лекар, беше се отървал от 4 диоптъра. Едно момче на 21г. беше с атрофия на зрителния нерв, сляпо от 9-годишна възраст. Лекари му бяха поставили неправилна диагноза, лекували са го с антибиотици, вследствие на което е развил слепота. За него основна бе работата с прошка. Той таеше силна обида към лекарите, сдържана агресия срещу тях  за това, че са го лекували неправилно. Носеше и вътрешна мъка – същата година починала майка му и той останал самичък. Когато се научи да прощава, започна да се повишава чувствителността на очите му. Когато завършвахме курса, вече имаше усещане за движение при него. А лекарите не му даваха никаква надежда.“

Упражненията на Норбеков дават добър резултат и при проблеми с опорно-двигателния апарат. Млада жена след раждане страдала непрекъснато от болки в кръста. Гузал й препоръчала масаж на гръбнака и специална гимнастика: „От две години не можела да спи по цели нощи – непрекъснато се въртяла в леглото заради болките в кръста. На шестия ден от курса за пръв път спа спокойно. Мъжът й дори не вярвал на очите си, непрекъснато я проверявал дали диша, страхувал се, че е умряла, за да не шава толкова време.“

Системата на Норбеков дава възможност и за увеличаване на ръста. Специални упражнения изправят гръбнака и възстановяват онези сантиметри, които са загубени от изгърбване. Така се пораства с 2-3 см.

Гузал уточнява, че подобряването на здравето е само една от целите на Норбеков. Той и неговите ученици се опитват да научат хората да въведат ред в живота си: „Ако в семейството има скандали, загуба на близост и дорверие, човек отново попада под стрес. Ако човек не се научил да управлява с своите емоции, да осъзнава своето поведение, слабите и силните страни на характера си, той губи постигнатите резултати. Затова едновременно със здравето, той трябва да започне да решава задачите, свързани с регулирането на цялостния си живот. Едно от направленията на работа на курса е работата с характера, работата с целите на живота.

Щом възстановите характера, възстановите емоциите, укрепите слабите страни в живота си, постигнатите резултати по здравето ще останат винаги с вас! “

За повече информация моля посетете: www.norbekov.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here