д-р Людмила Емилова

Лекцията която ще изнесе пред аудиторията на Форум-изложение Здраве, Щастие, Красота е  „Лекуване с билки, мед и чай“

Родена съм във Варна през 1943 г. Завърших Варненския медицински институт през 1969 г., като в последствие придобих специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология. Въпреки богатите си познания и опит в сферата на официалната медицина, през 1991 г. се оказах с множество хронични заболявания.


Случайността ме срещна с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която научих за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки няколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година успях да излекувам тежка мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия и атония на жлъчния мехур. Впечатлена от добрия резултат, реших да посветя живота си на своите пациенти, които искат да се лекуват по тази система. Така на 5 май 1993 г. открих своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. В началото бях сама, но постепенно към мен се присъединиха все повече млади хора, въодушевени от чудотворната сила на плодолечението. Повечето от тях чрез тази система преодоляха собствените си здравословни проблеми, или бяха разочаровани от ограничените възможности на конвенционалната медицина. В екипа на клиниката днес работят 15 лекари, използващи най-модерната апаратура.
През 1996 г. станах член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена и започнах да обменям опит с други мои колеги, прилагащи лечебно гладуване. През 2007 година бях удостоена удостоена с орден „Михаил Ломоносов” за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завърших магистратура по здравен мениджмънт.
Досега през вратите на клиниката са преминали десетки хиляди пациенти и всички, които изпълняват нашите препоръки са вече здрави, стройни, подмладени и най-вече уверени, че тяхното самочувствие, излъчване, добър външен вид и дълголетие зависят от самите тях.

За контакти

Телефон за връзка 0700 33 922 (на цената на един градски разговор)

Други телефони: 052/953 922, 0888 951 288

За въпроси, свързани с цени и условия, пишете на kremena@emilova.org
За контакти с лекар по медицински проблеми – kmilev@emilova.org

Клиника „Д-р Емилова“
Хотел „Боровец Хилс“, Курорт Боровец, общ. Самоков
България 2010