Инж. хим. Гергана Дойчинова

0
507
прочитания

По образование съм химик-инженер, 20 години работех в сферата на козметиката, почистващи, перилни препарати. И по-точно с изходните суровини , от които се произвеждат тези продукти. Преди три години, срещата ми с един производител на изцяло натурални продукти, ме накара да се замисля върху всички онези съставките, които се съдържат, в използваните в ежедневието ми козметични продукти. Ако до тогава изписването на “дерматолагично тестван“ ми даваше спокойствие, то след онзи момент, нещата се промениха коренно. Научих, че не само не са полезни, но и в голяма степен са вредни, та дори и някои от тях канцерогенни. Не можeх да предлагам нещо, което е вредно или съмнително. Дадох си също сметка, че здравословното хранене, което се опитвам да водя вече 8 години не е достатъчно, ако през кожата си поемам токсини. Въодушевена също от идеята за устойчиво развrтие, за един по-зелен свят, се превърнах в зелен посланик. Днес искам да помогна на хората да научат повече за козметиката, за синтетичните алтернативи, за да могат да преценят какви са ползите за тях от използването на естественото, на онова, което е създадено в природата за човека. Всеки човек има право да бъде информиран, за да направи своя личен и информиран избор. Всеки един от нас може да стане част от изграждането на един по-зелен сват, с етично отношение към всяко човешко същество,природата и животните. Мислейки за другите, помагаме и обогатяваме самите нас. Ако моето послание докосне поне един човек, аз съм щастлива. За мен е важно в изграждането на един по-зелен свят, да изчезне и световния глад. Недопостимо и жестоко е да има по земята гладуващи хора – човек да остави човек, човек да се изправи срещу човек!

 

Криминалната козметика в банята

Рекламите ни обещават здраве и неподправена красота.

Но, какво се крие зад конвенционалната козметика? Какво означава INCI? Как влияят химикалите на тялото ни и каки реакции предизвикват? Оцветител за коса в детската паста за зъби, формалдехид в крема за тяло, безброй много и различни консерванти, „прах за пране” в душ-гела, петрол в натуралната козметика, дезодорант против изпотяване с вредно действие и странични ефекти, Крем за тяло с препоръка „да се държи далеч от деца” – всичко това е реалност.

От какво действително се нуждае кожата ни?Какво трябва да съдържа здравословната грижа за кожата?

Ние ще Ви представим здравословна, свежа алтернатива от Австрия.

Гергана Дойчинова, химик-инженер Консултант натурална, прясна козметика с предварително записване на: bionaturefresh@gmail.com или на тел. 0888716837

Как да четем етикетите на козметичните продукти

Знаем ли какво слагаме върху кожата си и до какви опасности може да доведе? Знаем ли какво купуваме от магазина? Знаем ли какво се крие в твърдения като натурален и био-продукт. Как да направим своя информиран избор?

<<<предишна статияМилена Голева
Следваща статия>>>Милка Кьосева
СПОДЕЛИ:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here