ФитоАпиМед

0
2099
прочитания

Ние сме семейство Мислиеви.

Преди повече от 10 години напуснахме София и се заселихме в една почти безлюдна махала на 1200 м.ндм.в. ( с.Бърдо на 60 км от София). Така осъществихме мечтата си да се откъснем от модела на живот, който ни налага големия град и да вземем съдбата си в свои ръце. Отгледахме децата си в планината далече от бетона, асфалта, смога, напрежението и суетата. Опознахме природата и се научихме да използваме нейните ресурси за храна, профилактика и лечение, като я щадим и подпомагаме да се възстановява. Това неминуемо предопредели избора на нашата професия. Изследвахме района и се оказа, че надминава най-малко 5 пъти, а по някои показатели и повече изскванията на ЕС за екологично чист район, изключително подходящ за нашата дейност. Учихме за пчелари в Тракийски университет – Ст. Загора и създадохме пчелин. По време на това обучение се запознахме и с апитерапията т.е. лечение с пчелни продукти и решихме да обединим нашите знания и опит за билколечението с наученото за пчелните продукти. Когато се заселихме в махалата бяхме 29 жители, а днес сме само 14. Това ни накара да се замислим, какво се случва с българското село и за безхаберието на държавата. С хората си отиват традициите, мъдростта и връзката на човека с природата, а загубим ли това – губим всичко. Проблемът няма да бъде решен от някой друг, а от самите нас – всеки трябва да положи усилия за съхраняване на истинското.

Това, което предприехме ние е да изградим център за алтернативен начин на живот, където с личния си пример да докажем на хората, че това е възможно. Нарекохме го “ РАЗВЛЕКАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ПРИРОДАТА, КУХНЯТА И БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ „.

biapi

Нашата цел е хората да се разнообразят и разтоварят от напрегнатото ежедневие в почивните дни и по един лек и приятен начин да придобиват знания и опит, които да използват в ежедневието си. А ако решат да променят живота си да бъдат подготвени за това. За да осъществим намеренията си сме в процес на регистрация на сдружение с нестопанска цел. Всеки, който има желание да ни подкрепи и съдейства, може да стане асоциран член на сдружението Цели на сдружение «БИО АПИ МЕД».

Налагане на начин на живот в хармония с природата; Подобряване на общественото здраве; Съхраняване и защита на околната среда; Устойчиво развитие на селските региони, щадящо природата и съобразено с културните традиции. Средства за постигане на целите. Популяризиране на природосъобразно и здравотворно хранене; Профилактика и лечение с естествени средства, щадящи човешкия организъм; Популяризиране и развитие на пермакултура и биодинамично земеделие; Разработване и участие в програми за устойчиво развитие на района; Популяризиране и съхранение на българските традиции и обреди; Образователни мероприятия: провеждане на курсове; организиране на беседи, лекции, семинари, конференции, събори, изложения, демонстрации и т.н.; Развлекателно-образователни мероприятия за деца и възрастни: походи, зелени училища, прожекции, спортни занимания и др. Контакти: 0878181964 0878191829

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here