Д-р Рада Алексиева

0
4108
прочитания

Доктор Рада Алексиева е специалист квантов медик и хомеопат практикуващ своята дейност в град Пловдив. Предлага на своите пациенти, лечение на заболявания, чрез електронно кодирани лекарства, притежаващи висок коефициент на действие.

Доктор Рада Алексиева е единствения представител, по квантовата медицина в страната. Квантовата медицина е последния дял от хомеопатията, която е метод от алтернативната медицина.

Наименованието квантова, идва от използването на алтернативни методи, за въздействие на универсалната енергия върху човешкото тяло.

Квантовата медицина оказва лечебно въздействие, като стимулира организма, да задвижи своите естествени само възсановителни сили, като му дава възможност да се справи сам с настъпилия здравословен проблем.

Фамилни констелации

 1. Семейните модели и тяхното отражение към следващите поколения.
 2. Трите основни закона на фамилните костилации и история на възникване на същата.
 3.  Практична част.
Защо ни е важна чревната флора в съвременния начин на живот и за какво спомага тя?

Твърде дълго игнорирахме темата  за чревният тракт и чревната флора в резултат на което се отключват доста сериозен процент от заболяванията.

  • Няколко часа след раждането стомашно-чревният тракт на човека се заселва със специфични бактерии, от които най-многобройни са полезните за здравето бифидобактерии. Установявайки се в червата, те създават състояние на равновесие между полезните за здравето и потенциално болестотворните бактерии.Как става това?

Новороденото преминава през родилният канал  на майката поемайки от пробиотичните фактори ,ако те са в достатъчна наличност от  самата майка, след което с кармата се разгръща този процес

  • При деца, които се хранят с кърма, бифидобактериите съставляват 95% от общата чревна микрофлора, докато при възрастните те намаляват до 25% от общата микрофлора. В напреднала възраст бифидобактериите почти намаляват и на тяхно място се заселват потенциално болестотворни бактерии.
  • .

Когато по ред причини намалим добрата микрофлора ,чревният тракт започва да страда. Нека се има в предвид ,че добрата микрофлора спрямо патогенната е 80/20. Какво е микрофлора ( добри бактерии ,които спомагат за различни биохимични процеси ,като усвояването на микроелементите , витамините от храната,стимулират ензимният растеж и др. ).

Ензимите са катализаторите (помагачите) в биохимичните процеси,но когато имаме превес на патогенната микрофлора(тази ,която е в ущърб на чревният ни тракт) ,то тяхното производство намалява и организма ни страда. Болестотворната микрофлора наречена  още дисбактериоза има свой метаболизъм и изхвърля химични продукти ,които в по-голямата си степен са токсични

 

  • Наличието на бифидобактерии в червата се приема като знак за балансирана чревна микрофлора, има значение за предпазването от много заболявания и за поддържане на добро здраве.
  • Когато бифидобактериите и лактобацилите, които са другите полезни бактерии за здравето, са в оптимални количества, те би трябвало да съставляват около 1/3 от бактериалната микрофлора в червата.
  • Хранителният режим играе важна роля за равновесието на микрофлората както чрез хранителните съставки, които доставяме (напр. фибри, пребиотици, белтъци и т.н.).
  •  Пробиотиците са живи микроорганизми, които, когато са постъпили в достатъчно количество в организма, могат да оказват полезни ефекти върху здравето.
  • Пробиотиците трябва да имат следните основни характеристики:
  • Трябва да постъпват в организма под формата на живи или латентни бактерии в достатъчно големо количество;
  • Трябва да оцеляват през стомашно-чревния тракт и да достигат живи в достатъчни количества до дебелото черво
  • Лактобацилите и бифидобактериите играят ключова роля във всички аспекти на имунния отговор, като помагат на организма да устоява на инфекциите и създават в червата условия, в които броят на болестотворните бактерии намалява. Пробиотичните бактерии играят ролята на стражи и контролират броя на другите бактерии в червата. Потенциално болестотворни бактерии в червата са салмонела, шигела, клостридия, златистия стафилокок, кампилобактер, ешерихия коли, клебсиела и  кандидoзните заболявания. Те имат различен потенциал да предизвикват заболявания и се съдържат в малки количества. Въпреки това, ако балансът на чревната флора се наруши, те могат да се размножат и да увредят здравето.
  • Микрофлората значително се променя в случай на остри и хронични чревни заболявания. Равновесието на чревната микрофлора временно се възстановява при прием на пробиотици, затова се препоръчва пробиотичните храни да се приемат като част от балансираното хранене и здравословния начин на живот.

„ При проблеми с микрофлората на  чревният трак  (Гастроинтестиналната система) се отключват заболявания ,като епилепсия ,дефицит на внимание,депресия ,хронична умора, невралгия , проблеми с паметта , аутизъм шизофрения и др.”

Цитат на  д-р Наташа Кембал

 

Какво може да разруши чревната флора

 

Антибиотиците  

Инфекция

Стеройди                        

 Заболявания

Контрацептни

Хормонозаместителни програми       

Старост

Други медикаменти     

Радиация

Стрес                                

 Алкохол

Лоша диета/

Високо въглехидратно хранене

Токсични химикали    

 Дентална интервенция /амалгами

Химотерапия

 

Кои са добавките и храните  които спомагата за микрофлората

 

  • Синбиотикът е съчетание от пробиотици и пребиотици.
  • Непреработените пребиотици, попадали в дебелото черво, създават благоприятна среда за съществуването и размножаването на пробиотичните бактерии, които влияят здравословно на човешкия организъм. Поради тази причина, в много от пробиотичните храни се добавят пробиотици и пребиотици. Това са така наречените синбиотици

Добре е да се върнем към туршиите на баба и ферментите,като цяло, защото имат наличие на млечно-кисела бактерия . Добри са напитките,като комбуча,воден кефир,зелева чорба ,млечен кефир и др.

Искам да ви напомня за да имате добра пробиотична среда ,трябва да имате здрава чревна тъкан,при определени дегенеративни заболявания на червата,имаме проблеми и с чревната флора за това се изисква възстановяване на чревната матрична структура с определен хранителен режим , колаген и др.

 

Последните научни разработки доказват ,че проблемите с чревният тракт и нарушената на чревната флора водят пряко до проблеми на щитовидната жлеза,а и на ендокринният ни баланс,като цяло, проблеми с имунната система (60% от имунната ни система се съдържа в червата),проблеми водещи до нервни разстройства и др.

Д-р Р. Алексиева

натуропат,нутриционалист

специализирала „Гапс  диетата”

при д-р Наташа Кембал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here