Криминалната козметика в банята

0
2101
прочитания

В последните години все повече се говори за здравословно хранене, здравословно приготвена храна  и алтернативно лечение чрез нея. Към момента все още обаче не достатъчно внимание се отделя на козметиката, която използваме в ежедневието. Кожата е най-големия орган на човешкото тяло- чрез нея то диша и се храни. Храната попада в „баня” от стомашен сок, докато приетото чрез кожата по кръвен път достига до всяка една наша клетка.

В търсене на алтернативи на растителния свят, човекът създава синтетичните съединения. В по-голямата си част, те са петролни деривати, производни от нефта, който съществува от три хилядолетия, и нищо не може да живее върху него. Неговото силно присъствие в растителния свят и водните басейни води до природни катастрофи. Чрез използваните от нас козметични продукти, с помощта на отходните води, над 50 тона годишно петролни продукти попадат в почвата и водните басейни.  Т.е. петролната катастрофа започва още в нашата баня. Поети в почвата, петролните съединения се усвояват от животните и растенията, от водата и пак се връщат в човешкото тяло.624-400-kozmetika-produkti-izbor-systavki

В последните 20 години човекът е започнал да се връща към естествената си среда – природата. Растителният свят започна да се връща и в козметичните продукти. За съжаление все още няма точен критерий за натурален продукт. Дори и 0.1% да е натуралната част в един продукт, той може да се нарече натурален. На помощ идват различните сертификати, които са гаранция за качество и декларирането на съставките по INCI. Важно е да се знае, че в козметичните продукти активното вещество е от 1 – 2 %, останалото са баластни вещества. Много често може да се срещнат продукти, за които се афишира – 100% натурални съставки, което е изключително некоректно към потребителя, защото, когато погледнете етикета, се оказва, че натуралната част е само в активното вещество.

Аюрведа казва, че онова, което човек не може да сложи в устата си, не трябва да слага върху кожата си. Ако вие не бихте могли да допуснете случайно поглъщане на сапуна, шампоана или който и да е козметичен продукт, без това да е свързано с какъвто и да е било риск за здравето, как бихте могли да го сложите върху кожата си?

408ac97339

Ако наистина мислите за себе си, за близките си, бъдете информирани и информирайте. Направете обстойна ревизия на цялата козметика, която използвате в къщи! Само така бихте могли да направите първата крачка с мисъл за себе и своите близки, към един по-зелен свят.

Автор: Инж. Гергана Дойчинова

<<<предишна статияВидео клипове
Следваща статия>>>Пламен Топузов
СПОДЕЛИ:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here