Наталия Димитрова и Кристина Христова

0
1969
прочитания

 

Двете инструкторки от Йога Център Баланс в Плевен ще водят заедно йога практика в петък, 5-ти юни.

Наталия
Ето какво казва Наталия за себе си:

„Срещнах Йога през 2005г. и веднага усетих, че отдавна съм носела нейното послание неосъзнато в себе си. Този път ме изведе до решението да завърша курс за инструктори към БФЙ и НСА през 2008г. Разширих интересите си към преподаване на хора от третата възраст, към съпричастност при приемане на Йога принципите от това поколение. Когато завърших курс ,,Йога за деца,, към БФЙ насочих поглед и към един друг свят – този на невинността и детското усещане на света. В този свят заедно сътворяваме единството между асаните и игрите.

Обаянието на Веданта , като наука за себепознанието, ме насочи към Арша ашрам в Керала – Индия, където завърших кратък курс по Ведическа психология, впечатлена от ашрамския живот и харизмата на учителя Харилал.

През годините интересите ми ме отведоха и към Аюрведа и по специално аюрведичната кухня, към връзката между съвременната психология и йога, към Мантра йога и Йога нидра. Преподавателската ми дейност е представена с практики за начинаещи и напреднали по системата Шивананда, включително очистителни и релаксиращи техники.

От началото на 2014г. съм председател на йога клуб ,,Вдъхновение,, Неговата цел е да споделяме и да разпространяваме знанието за Йога.“

 

Кристина

Кристина Христова е йога инструктор и Рейки Учител. Занимава се също с Тай масаж, Ангелски напътствия с карти, Кристалолечение.

„Йога е път, по който тръгнах с любов, приемане и всеотдайност. Чрез нея опознах себе си по- добре, вслушвайки се в тялото и вътрешния си глас. Йога ми даде ясно разбиране за живота, ценностите и пътя, който всеки един човек трябва да извърви. Осъзнах, че когато даден човек е отворен за нещо, скоро ще се появи и неговият учител, който да го научи.“

Сертифициран йога инструктор към БФЙ и НСА. Личния и опит расте  от различни и разнообразни курсове и семинари в България и чужбина.
„За мен всеки човек в живота ни е учител, който идва, за да ни научи на нещо, и затова аз се уча постоянно.“

Рейки Мастер 3,  в автентичната двуканална система на Микао Усуи.

Прави Тай масажи, работи с кристали и дава напътствия с карти от Ангелите, Архангелите и Учителите.

„В живота всичко е енергия, живеем в материален свят, но всъщност всички ние сме енергийни и духовни същества. За всеки човек пътят е един, но с различни разклонения по него и затова и аз съчетавам най – разнообразни техники в живота и практиките си, които изглеждат различни една от друга, но всъщност се допълват и всички водят до там, където всички се опитваме да стигнем – до най- съкровеното, а то се намира вътре в нас, до истината за себе си, за света, затова кои сме ние и защо сме тук.

“ Животът е най – големият ни Учител – нека не го пропускаме.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here