Защо чуждоземната храна вреди на здравето и други златни съвети от сибирската традиция

0
27938
прочитания

Лидия Несторовна Сурина е кандидат на биологичните науки, фитотерапевт, участник в три европейски конгреси и във Втория световен конгрес на лекарите фитотерапевти в Прага; билкар с 40-годишен опит. Лидия Сурина е автор на няколко книги за лечебните свойства на местните растения. Според нея билкознанието винаги е спасявало страдащото човечество.

Ето част от нейните изводи и предписания за здраве и добруване:

 

Храната трябва да бъде лекарство, а лекарството трябва да е храна.

Ние сме болни, защото ядем много чужди продукти; 65% от месото е чуждо производство, което е твърде много; ние внасяме много банани и портокали. Имаме право да употребяваме само 10% чужда храна, защото при консумирането на храната на някой друг се нарушава закона за екологичната съвместимост. Когато човек се храни с продукцията на чуждоземци, с храна, която е носител на информация от друг климат, тогава човекът е лишен от възможността да се адаптира към условията на мястото, където живее. Това е основен закон на природата.

Лидия Сурина провежда експеримент като взема проби от чая върба от различни географски места, за да провери нивото на витамините в него. Оказа се, че в този чай се съдържа 6 пъти повече витамин С, отколкото в лимона – 260 mg (в лимона е 40 mg). Освен това в различните географски точки съдържанието на витамин С и витамин А в един и същ чай чувствително се различава. Във всичко, което расте на север, витамините се съхраняват десет пъти по-добре, отколкото на юг. Оправдано ли е тогава северните хора да ядат южните плодове и зеленчуци?  В това Сурина вижда произхода на лошото здраве.

Много царе в миналото са били напълно наясно с това. Иван Грозни, например,  през 1580 година каза: „Искате ли да завладеете една страна –внесете друг продукт!“

Аспартамът

Имаме много хранителни боклуци, сред които са и всички видове кола, дъвки, съдържащи аспартам, който е около 200 пъти по-сладък от захарта. Ефектът от него е, че колкото повече се поглъща, толкова повече нараства желанието за неговата консумация, а това обогатява страната-производител на напитките с аспартам.

Ето някои усложнения след прекомерната употреба на аспартам:

  • той намалява интелигентността;
  • причинява главоболие, гадене, депресия, стомашни болки, болки в стомаха;
  • води до замъглено виждане;
  • причинява безпричинна възбуда, треперене на походката, нарушение на говора, болки в ставите.

Мозъкът престава да произвежда серотонин и човекът не може да изпита чувството на ситост, в резултат на което борбата с наднорменото тегло не дава желания резултат.

Белият хляб е празен хляб.

Кога в Русия са яли бял хляб? Само по време на  празниците и в неделите. През останалото време народът е ял хляб от пълнозърнесто брашно, в което се запазва обвивката на зърното.

Лидия Сурина разказва как в детската градина, в която отговаря за храненето и здравето на 260 деца, един месец на децата се дава овес с мляко за поддържане на бронхите, един месец – овес във вода за поддържане на черния дроб и йод в продължение на три седмици.

Йодът е лекарство за интелекта.

Дългогодишната фитотерапевтка описва как нейният баща е провеждал лично на нея лечение на алергия, като в продължение на три седмици всеки ден е капвал по 3 капки йод в половин чаша мляко. Тя разказва в беседата си за Наполеон, който е давал на своите войници йод, позовавайки се на знанието, че липсата на йод довежда до развитието на кретинизъм и деменция.

Кистата

Според Лидия Сурина кистата не бива да се премахва оперативно, в противен случай това ще доведе до необходимостта от втора и по-нататъшна операция.

Морски зърнастец

Ако имате проблеми с черния дроб, панкреатит, холецистит – забравете за зърната от морски зърнастец, пийте само чай и отвари с листа от морски зърнастец.

Калцият не е необходим – имате нужда от силиций!

Какво хапват котките и кучетата през пролетта? Житни стъбла, пшеница. Някои от тях ги ядат до повръщане, пречиствайки се. Житните стъбла са най-ценното лечебно растение. Те съдържат силиций, силицият запазва калция, като защита срещу артрит, артроза, полиартрит, почиства стомаха и лекува гастрита. Как можем да използваме лечебните свойства на това растение? Вземете сноп пшеница, поставете го в тенджера, варете го 10 минути, а после го изхвърлете, след което сгответе супа от бульона.

Калциевите препарати, давани в напреднала възраст, са престъпление, тъй като кръвоносните съдове в следствие на тях стават крехки.

Витамините

„Унас сега 65% от лекарствата са фалшиви. Майка ми беше доктор. Тя казаше: „Никога не внасяй синтетични витамини в къщата.“ – заявява Лидия Сурина.

Източници на селен например са: глог, чесън, невен и лайка.

Коледното дърво

Да изхвърлиш коледно дърво е престъпление. Може да се използва например неговата смола, която лекува бронхите, почиства кръвоносните съдове и предпазва от артрит.

За вредата от памперсите (детските пелени) и дамските превръзки

Памперсът е като изобретение на врага. Как се стерилизират слабите агнета? За стопаните в планината потомството от слабите агнета е нежелано, затова през лятото на техните тестиси им поставят кожени торбички, като по този начин ги стерилизират. В дамските превръзки и тампоните освен това се съдържа универсалната отрова диоксин. В критичните дни на жената физическата активност и натоварване са противопоказни.

Солта

Йодираната сол е несравнима глупост! Ако сте отворили пакета с йодирана сол, означава, че днес трябва да изядете един килограм, тъй като утре в тази сол няма да има и следа от йод. Използвайте морска сол. В нея има 64 микроелемента.

Масаж на върха на пръстите

Пръстите свързват нашите меридиани: кутрето е сърцето, безименният е ендокринната система, средният – съдовата система, показалецът – нервната система и дебелото черво, а палец – дихателната система и мозъка.

Билката Аир

Дори едно малко парче блатен айр, хвърлено във вана, ще премахне отрицателната енергия.

Влияние на цветовете на дрехите

Лидия Сурина съветва:

За проблеми с щитовидната жлеза – носете червен шал.

При недостиг на радост – ще помогнат дрехи в оранжев и лимонов цвят.

За нуждаещите се от почивка се препоръчва носенето на дрехи в сиво, зелено и синьо.

Не носете черно – черното не влияе добре на ендокринната система, особено черните чорапогащи.

Ако едно момиче не е раждало – да премахне панталоните, а ако наистина не може без тях – да направи закопчалката отстрани или отзад, но никога отпред.

Най-енергичното облекло се разширява надолу, като при свещениците.

Кафявият цвят влошава работата на черния дроб.


Източник: econet.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here