Д-р Джереми Мао: Революционна технология гарантира появата на нови зъби (трета дентиция) само за 9 седмици

0
23382
прочитания

Знаем, че имплантите са необходими, за да запълнят празната област, която се образува след изчезването на зъбите. Днес сме свидетели как стоматологичната наука достига до нови открития, резултати и продукти, като прави огромна крачка напред в сравнение с конвенционалните протези и зъбните импланти. Нова технология ще позволи на зъба да расте в устата.

Д-р Джереми Мао от Колумбийския университет създава зъби директно от стволови клетки и ДНК в тялото. Това откритие дава нови перспективи за зъболекарската общност и за страдащите от зъбни проблеми. Новата технология спестява значителна част от болезнения процес на издърпване на зъбите. Тя гарантира появата на нови зъби само за 9 седмици. Липсващите зъби се заменят със стволови клетки от тялото на човека, а зъбът се слива с околните тъкани. Това ускорява процеса на регенерация и възстановяване.

Технологията дава надежда на много хора и обещава голяма полза на бъдещите поколения. В момента проучванията продължават, а наскоро откритата процедура все още не е одобрена за широко използване.

Източник: vmirechudes.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here