д-р Вергиния Георгиева

0
1112
прочитания

н.с. II ст. д-р Вергиния Георгиева е специалист по вътрешни болести, фармакология и фитотерапия. Член е на Нюйоркската академия на науките, на Съюза на учените в България, на Международното дружество за изследване на хистамина, на Дружествата по невронауки и фармакология у нас. Д-р Георгиева е последовател на известната природолечителка Лидия Ковачева. В продължение на повече от двадесет години работи по метода лечебно гладуване в омекотена форма, доразвивайки тази система. Има стотици научни и популярни публикации и участия в медиите.

Н.С. II ст. д-р Вергиния Георгиева открива своето призвание в областта на природната медицина и гладолечението като пациентка, ученичка и близка приятелка на народната лечителка Лидия Ковачева

Повече от петнадесет години, доктор Георгиева черпи от опита и човеколюбието на тази необикновена личност, помогнала на хиляди хора, спасила ги от сигурна смърт, излекувала ги или научила на здравословно хранене и живот.

На базата на придобития безценен опит от дългогодишното приятелство и сътрудничество с Лидия Ковачева, доктор Георгиева систематизира, развива и прилага на практика една стройна теория за пътищата за достигане на природосъобразен и многостранно балансиран начин на живот.

Своеобразен връх в реалното прилагане на своята теория, доктор Георгиева постига при провеждането на специализираните лечебни програми в Центъра за природна медицина и гладолечение в град Банкя.

Научен сътрудник II степен Доктор Вергиния Георгиева за теорията на Лидия Ковачева: „В началото имах големи съмнения и колебания. Бях скептик и вярвах единствено на официалната медицина. Но Лидия Ковачева успя да ме убеди, че във всеки човек има огромни резерви и ако той тръгне внимателно и постепенно в посока лечебно хранене и гладуване, тези резерви се активизират. Всъщност това са принципите на Хипократ, в който се кълнем като лекари. Известна е фразата му: ‘Храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна’. И аз не подозирах колко огромни са възможностите на алтернативните средства за въздействие върху организма. Сега, след толкова години, когато се обърна назад, си давам сметка, че всъщност медицината е една. Изкуствено сме я разделили на официална и нетрадиционна“.

 

Нанотехнология в медицината и биорезонансна диагностика

Какво е Биорезонансна диагностика?
Откритията на квантовата физика и нейното разбиране за енергийните полета промениха начина, по който лечителите гледат на болестта и разкриха неограничени възможности за лечение на болестите. В края на 80-те години Институтът на името на г-н Брюгеман, основателят на БРТ-терапията в Германия въведе израза “биорезонансна терапия” за лечение, което използва биологични сигнали, съхраняващи се в тялото. Г-н Брюгеман стъпва на по-ранните разработки на Фол и Морел. Наименованието „биорезонансна терапия“ представлява просто формулиране на едно отдавна съществуващо познание.

Ето какво казва Ханс Брюгеман: “Възгледът, че човешкият организъм е съставен от части, подобно на машините, който ни бе наложен по времето на Нютон, е вече незащитим.” И продължава: “Идеята може да се изрази накратко така: всички болести и предпоставките за възникването им се придружават или по-точно- предизвикват, от електромагнитни трептения. Няма патологично явление без наличие на патологични трептения в или около тялото.’’
Съвременните научни проучвания признават съществуването на фини енергии и механизми, неподвластни на закона на Нютон. Работата и възгледите на Алберт Айнщайн и неговото схващане за физиката и енергията потвърждават това. Днес ние сме действително на прага да разберем истинския потенциал на вродената способност на тялото за самоизлекуване.

Ако реорганизираме нашето енергийно поле, нашето тяло ще бъде нашият най-добър лечител.
Според законите на квантовата физика енергийното поле около тялото не само представлява тялото ни, а то самото е тялото ни. Ако реорганизираме енергийното си поле, ние ще реорганизираме тялото си. Индуцирайте здраво енергийно поле и тялото ще отговори съответно, като оздравеете!
Биорезонансната терапия (БРТ) използва собствената вибрационна информация на тялото. Квантовата физика твърди, че материята е едновременно и частица, и вълна. Алопатичната (официална) медицина се занимава с частичковия аспект на тялото, (например хапчето е частица), а биорезонансната терапия – с вълновия аспект.

Здравословно хранене – детоксикация на организма – семинар

СПЕЦИАЛНА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ТОНУС:
10-ТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА НА Д-Р ВЕРГИНИЯ ГЕОРГИЕВА

1. По отношение на храненето са важни количествата консумирана храна. Никога не сядайте на масата, ако не чувствате глад. Винаги се вслушвайте във вътрешния механизъм на тялото.

2. „Стомахът няма зъби“: затова всяка хапка трябва да се сдъвква по 40 пъти, преди да се преглътне храната. Това е източна практика, която помага за максималното усвояване на хранителните вещества. Никога не яжте, когато сте ядосани. В моменти на стрес по-добре пийте течности.

3. Не яжте сутрин концентрирани храни – сирене, кашкавал, салам. До 10 часа пийте само течности – минимум 600 мл, например чай, топла вода, фреш. Течностите се пият на малки глътки. Към 10 часа можете да закусите с кисело мляко с мюсли или с 1 банан. На обяд менюто е порция салата по избор (около 350 г) и малко въглехидрати – ориз или картофи, филия с маслини или с авокадо. Вечерята да не е по-късно от 19 ч. и може да включва салата от зеленчуци и концентрирани храни (сирене, кашкавал) или ястия от ориз или картофи. Подходящи за овкусяване на блюдата са копър, магданоз, риган, мащерка, босилек. Пикантните подправки повишават апетита.

4. Яжте големи порции салати от ряпа, зеле, моркови, богати на витамини, както и от соеви кълнове, за регулиране на естрогена. Салатите от житни кълнове или люцерна, които се продават в диетичните магазини, са богати на микроелементи, необходими при спазване на диета. Салатите се овкусяват с диетична калиева сол, с ябълков оцет или лимон и със зехтин extra virgin.

5. Не пийте газирани напитки, а само чайове, фрешове и вода. Течностите да са по 1,5 до 2 литра на ден. Подходящ е сокът от червен грейпфрут, който най-бързо топи проблемните участъци. За максимално изчистване на кръвоносните съдове се препоръчва сок от арония, който се продава в големите хипермаркети. Ако се купи концентрат, той се разрежда с вода в съотношение 1:4.

6. Да се приемат пробиотици, които ускоряват обмяната на веществата, регулират нервната система и емоциите. Те имат антидепресантен ефект и насищат организма с нужните витамини и микроелементи. Освен това потискат чувството за глад. Д-р Георгиева препоръчва българските пробиотици Ентеросан. Пробиотиците съдържат активни клетки на лактобацили и бифидобактерии, витамини и микроелементи в усвоима за организма форма.

7. Пийте всеки ден „магичния“ шейк, който насища организма с калций и има детоксикиращ ефект: 1 супена лъжица смляно ленено семе, 1 с.л. сусамов тахан, 1 с.л. мед се смесват с 300 мл билков чай (мента, мащерка). Приема се сутрин на гладно.

8. При диета полезен е и банановият шейк, който потиска глада: в съд се слагат 500 мл минерална или преварена вода, 4 с.л. оризово или соево мляко, 2 банана, 4 с.л. сусамов тахан. Всичко се пасира, налива се в бутилка, която носите със себе си през деня и когато почувствате глад, отпивате по малко.

9. Диетата е добре да се съчетае с релаксация и музикотерапия. Човек трябва да намери време да се отпусне и да се освободи от тревожните мисли, да послуша любимата си музика, да помечтае за нещо хубаво. Препоръчва се веднъж седмично да ходите на сауна, фитнес или джакузи за антистрес ефект.

10. За очистващ и релаксиращ ефект препоръчвам да правите веднъж седмично и масажи с етерични масла или с мед. Тези продукти изтеглят токсините и насищат организма с нужните микроелементи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here