Калина Прокопиева

0
1001
прочитания

Децата днес са подложени на много стрес. Домашни, натиск да се състезават с другите деца, безкрайни след училищни активности, много претрупана програма. И също като техните родители, децата днес се обращат към Йога за да им помогне да релаксират..

Когато дeцата научат техники за запазване на собственото им здраве, релаксация и вътрешно благополучие, те могат да преминават през предизвикателствата на живата по-лесно. Йога през ранното детство  окоражава самочувствието и осъзнаването на тялото със физически упражнения, които са несравними. Насърчавайки  сътрудничеството и състраданието, вместо обратното- това е голиам дар които можем да дадем на  нашите деца.

Йога също е показала, че може да помогне на хиперактивни  и деца с трудно внимание. Теза деца имат огромна нужда от движение и  сетивно моторни стимули. Йога помага да се утвърди спокойствие, самочувствие и баланс.

Децата получават огромно ползи от Йога. Физически тя увеличава гъвкавостта, силата, координацията и осъзнаването на тялото. В допълнение тяхната концентрация и чувството им за спокойствие и релаксаци се подобрява. Правейки Йога, децата се упражняват, играят и се свързват по-дълбоко с вътрешното  си аз , и развиват  близка връзка със естествения свят който ги заобикаля. Йога  изважда тази прекрасна вътрешна светлина , която всички деца имат на повърхността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here