Нидал Алгафари

0
1522
прочитания

Нидал Алгафари е български режисьор и политически PR. Завършва НАТФИЗ, спец.  “Кинорежисура”. Режисьор на студентското предаване “Ку-ку” (включително на  предаването за АЕЦ-Козлодуй). Бивш делегиран продуцент на “Шоу и развлекателни програми” в БНТ. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм “Ла донна е мобиле”. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания “Наблюдател” и “Анонси”. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм “Сирия – история и легенди”. От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.

 

Представяне на книгата “Боже, защо Господ лъже?”

“В романа описвам няколко страстни, нежни, различни и много красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля! За мен Бог е всеки един от нас и ние – човеците –можехме да обичаме безмерно, ако не бе моралът, ценностната ни система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите!

Бог ни е създал по свой образ и подобие, без да изисква и очаква от нас нищо! Всички, присвоили си ролята на посредници между нас и Бога: пророци, апостоли, ”духовници”, патриарси, имами, папи и шейхове пък измислиха Господа по свой образ и подобие. Господ, който изисква, следи, съди и наказва. Създадоха му ангелска, дяволска и църковна йерархии за надзор над нас – душите, облечени в тела. Дадоха си един на друг ключовете от рая и тефтера за праведност и греховност и правото те да решават кой къде ще отиде от човеците след края на земния им път! Забраниха обичта и любовта! А ние от тях имаме нужда! В книгата ми Любовта побеждава в името на Бога, въпреки Господ!”

  • За десетте господни заповеди и абсурдността им.
  • За противоречията в религиите и как това се отразява на възпитанието ни.
  • За това как българина е успял да заобиколи черквата и да запази ритуалите си.
  • За еволюцията в отношенията мъж-жена-общество
  • За данък обществено мнение
<<<предишна статияВихра Василева
Следваща статия>>>Д-р Таня Русева
СПОДЕЛИ:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here