Соленото злато от Хималаите

0
2098
прочитания

Защо Хималайската сол е така полезна

Вече е доказано – хималайската кристална сол е най-чистата сол, открита до момента на нашата планета. Освен с явните си предимства пред обикновената натриева сол, тя ни радва с ценни минерали и енергия.

Хималайската сол се е образувала за пръв път преди 250 млн. години. Добива се само и единствено в енергийното сърце на Земята – Хималаите. Добивът става на ръка.

Уникалната сол има типичен розов цвят, който дължи на железните и други атоми. Те са в комбинация с големи кубични кристали, които са най-съвършената форма в природата. Интересното е, че енергията на кристалите отговаря на големината им.

В розовата сол се съдържат 84 минерала – право пропорционални на 84 вида вибрации. Те са лесно усвоими и кристално чисти. Доза от 1% от тази сол носи на организма основата на живота в най-елементарна форма. От хилядолетия лечителите лекуват с нея всякакви болести на дихателната система. Днес хималайската сол е обявена за суперхрана.

Освен за заместване на другите видове сол с цел възстановяване на солевия баланс в организма, хималайската сол има още куп приложения. Приемът ѝ детоксикира и подпомага обновяването на клетките. Регулярният ѝ прием се препоръчва за разреждане на кръвта и нормализиране на кръвното налягане. Използването ѝ лекува и пречи на повторна поява на лош холестерол. Укрепва съдовете и подобрява циркулацията на кръвта.

Снимка: Thinkstock

От медицинска гледна точка дълготрайният прием на хималайска сол способства за подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм. Тя дава енергия, подмладява и разхубавява. Сред хималайските лечители съществува вярването, че освен всичко друго, хималайската сол усилва енергиите на душата. По този начин тя по-лесно установява връзката с древните творчески енергии на планетата.

Освен вътрешно, тази суперхрана се прилага и външно, най-вече при промивки на синусите. С нея се правят инхалации, компреси при отоци и болки, гаргара. С розовата сол може да си миете зъбите, да правите вани за крака и тяло – действат очистващо и релаксиращо. Разбира се, употребява се широко и в козметиката, при маски за лице и преди кола маска.

Новаторско предложение позволява лекуването на тежки заболявания като пневмонии, подагра, псориазис, екземи. То става със солена жилетка със 1% разтвор, затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и други подобни компреси. Съществуват и кристални лампи, много полезни за намаляване на стреса.

Източник: edna.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here