Видко Джигров

0
1419
прочитания

За нетрадиционна и търсеща личност, като Видко, ще си позволя нетрадиционно представяне. Ще използвам етимологията на името му, защото точно до това ще се докоснете и Вие, чрез звука на тибетските купи. „Виждащият“ ( Видко)  „Юнак на кон“ ( Джигит), е в хармония с името си в досегашния си житейски път. Началото са младежките спортни изяви, следва поемането на семейната отговорност, бизнес разширяването на егото и… голямата трансформация: търсейки себе си, навлизане в света на невидимото чрез медитации и различни духовни практики. Някъде там, в многобройните му пътувания в Индия и Непал, е и срещата му с тибетските купи. Техният звук  го завладява и вдъхновява, да разпространява универсалната им лечебна вибрация. НЕКА Я СПОДЕЛИМ ЗАЕДНО.

Медитация със звънкови тибетски куп

Чували ли сте звукa на тибетските пеещи купи? А знаете ли, че той се прилага и ефективно помага при медитация и релаксация?

Традиция от Изтока

Пеещите купи се използват в различни будистки ритуали за хармонизиране на енергийния поток. Първи започват да ги правят тибетците. Традицията в изработването им датира от V век пр. н. е. Те се изработват от бронз с добавки на цинк, желязо, злато, сребро, никел, като съставът на сплавта, както и дебелината на стените и размерът на всяка купа варират. Броят на различните метали в сплавта е пет, седем или девет.

 

Метод за лечение

Тибетските пеещи купи се използват при алтернативни методи на лечение. Те синхронизират двете полукълба на мозъка и хармонизират енергийния поток. Интересен е фактът, че всяка купа има свой уникален и неповторим звук.Смята се, че отделните чакри са свързани с основните музикални тонове. Музиката може да действа върху физическото състояние, за облекчаване на болката и постигане на вътрешен баланс.А звукът и вибрациите са свързани с трансформацията. С купите можете да медитирате и да се зареждате с положителна енергия навсякъде и по всяко време.

Освобождаване на духa

Древните тибетски лами са казали, че познаването на звука носи със себе си голяма сила. Тя позволява да пътуваш без да се движиш. Пеещите купи се използват за психически и физически цели. Те се използват в будистки олтари, в храмове, манастири, зали за медитация по целия свят. В допълнение към традиционното им използване за медитация, тибетски пеещи купи са средство постигане на дълбока релаксация, намаляване на стреса, холистично изцеление, рейки и балансиране на чакрите. Много хора смятат, че хармоничните обертонове, които купите произвеждат, имат пряко влияние върху техните чакри.

 

<<<предишна статияVI издание
Следваща статия>>>Деница Александрова
СПОДЕЛИ:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here