Наталия Кобилкина

0
1890
прочитания

Наталия е първият и в момента единствен сексолог и семеен терапевт в България, който провежда обучения по сексология и щастливи отношения.

Кобилкина е една от първите жени, които говори за секс открито и в момента активно развива сексуалната култура в България и води рубрика на тема секс и отношения по БТВ в предаване Шоуто на Слави „Мъжът и Жена: интимно.

Тя е семеен терапевт, педагог, авторка на многобройни статии, свързани с отношенията и секса. Постоянен гост на различни предавания, свързани с взаимоотношения. Наталия непрекъснато провежда лекции по сексология за аудитория от 10 до 150 човека.

Наталия е автор и водеща на първите революционни тренинги в България по темата сексология за жени, мъже и за двойки. Провежда тренинги както в България, така и в чужбина. Сред тях е един от най-известните женски курсове в България „Тайните на гейшата или изкуството да бъдеш жена”.

Тъй като е национално признат експерт по сексуалността Наталия има големия опит с медиите. Тя многократно е била гост на известни предавания.

Бтв „Шоуто на Слави“.

Нова телевизия: „Часът на Милен Цветков“, „На кафе“ с Гала, „Станция нова“, „Къщата на парите“ и т.н. БНТ: „Жените“ с Марта Вачкова, „Апартаментът“ с Марта Вачкова, „Денят започва“, „Неделя с…“, „По света и у нас“  и т.н. БТВ: „Новини“. TV-7: „Милионер си търси съпруга“, „Споделено с Камелия“, „Сутрешния блок“, „Следобедния блок“, „7-мо авеню“, „5400“ и т.н. ББТ: „Така го правят жените“. Също така тя е била гост на други женски предавания като „Бизнес-лейди”, „За жените” и т.н.
Наталия често  дава интервюта за най-четаните женски списания като „Ева“, „Жената днес“, „Максимус“, „Всичко за жената“, „Лична драма“, „Жената днес“. Вестниците „Стандарт“, „Труд“, „168 часа“.

Тя е била автор на рубриката „Секс и връзки” в списания „woman.bg”, автор в www.self-help.bg.

Сега Наталия има рубрика в едно от най-известните женски списания „Ева“, „Бизнес-лейди“ и рубрика в сайта на мрежа за сексшопове – www.sexwell.bg.

Освен това тя е непрекъснато цитирана в най-различни сайтове, свързани с новини, отношения и сексуални съвети: www.dir.bg, www.vsekiden.com, www.moreto.net, www.newshub.bgwww.events.bg, www.sibir.bg, www.aha.bg, www.topnews.bg,www. kurier.bg, www.stars.bg и т.н.

Наталия е магистър в областта на семейната психотерапия и сексология в Научноизследователския институт по семейна системна психотерапия и медицинска психология, Русия. Притежава диплома „Семеен терапевт и клиничен психолог”.

Тя е магистър по психология на бизнеса към Института за управление на бизнеса и правото, Русия. Шест години е работила като бизнес-треньор и HR-Директор.

Повече от 9 години тя се занимава с обучения започвайки от бизнес-тренинги и последните три години основно се занимава с тренинги за личностното развитие.

Има управленски опит като  HR-директор в световна известна издателска къща в списания „Cosmopolitan, Men’s Health, Top Gear, Time out“ и т.н.

Заедно с това Наталия е преминала през 40 тренинга за личностно развитие, (среди тях и Инсайт-4, Свагито – семейните констелации).

Тя е изкарала три години групова психотерапия при световно известния психотерапевт Нина Турченко (по Френската школа по семейна интегративна психотерапия).

Наталия е НЛП мастър и специалист по Ериксонова хипноза.
Чрез своята работа Наталия успя да промени живота на много мъже, жени и двойки, развивайки тяхната увереност в себе си и в сексуалността им. Това дава възможност на хората да се наслаждават повече на сексуалния си живот и да изграждат зрели и хармонични отношения.

Наталия дава необходимите знания, умения и навици на необвързаните хора и с нейната помощ те успяват да намерят правилния партньор и да имат успешни връзки.Заедно с това сексоложката предоставя правилните и полезните инструменти за двойките, което им осигурява щастлив съвместен живот.

През курсове, лекции, партита на Наталия са минали повече от 1500 – 2000 човека.

Само в България Наталия е провела около 90 тренинга за жени, мъже и семейни двойки. Индивидуалните коучинг – консултации са повече от 700 часа.

Наталия е родена в Русия, Ростов-на-Дон в семейство на потомствени лекари. От 8 години е щастливo омъжена за българин.

„За мен най-важното e хората да са щастливи. Kогато виждам, че техният живот се променя и те израстват, аз също се чувствам щастлива. Благодаря ви за доверието, което ми гласувате всеки ден! Непрестанно се възхищавам от вашата сила да търсите и да намирате себе си.“

С искрена обич и дълбоко уважение,

Наталия Кобилкина

 

 

Как да обичам себе си

 

 

 

Ако човек не умее да обича себе си – той не може да обича и другите. Той може да има зависимост, страхове…но не е истинска любов.

     В лекцията си казвате, че основното нещо, на което искате да научите хората е да обичат първо себе си, а след това да обичат другите, но това според някой е чист егоизъм. От къде идва това противоречие?

–         Няма противоречие, защото, ако ние не обичаме себе си, не можем да обичаме никой друг. А да се научим да обичаме себе си, се оказва най-трудно. Много по-лесно е да обичаш целият свят, много по-лесно е да поемаш отговорността за щастието на другите и много по-трудно да обичаш себе си, да кажеш „Аз заслужавам най-доброто!”. Защото не сме научени на това, никой не ни е възпитавал по този начин. Дори моралът ни казва, че това не е хубаво. Но пък от друга страна, всички ние искаме да имаме чудесни партньори. Искаме да имаме до себе си едни хора, които се харесват.

–         А защо казвате, че за хората е по-лесно да дават, а не да получават?

–         Защото когато даваме, ние се чувстваме невинни, мили и добри, а когато получаваме, ние се притесняваме. Измъчват ни въпроси „Дали го заслужавам?”, „Дали е правилно?” и „Дали имам право на това?”. И точно тогава идва моментът в който трябва да кажем „Да, Аз заслужавам!”, „Да, Аз съм умна и красива!”, „Да, аз мога!”. И тогава ще забележите, че това самочувствие довежда до огромна промяна във вашите взаимоотношения.

–         А, когато се научим да се обичаме, как тази промяна  ще накара и другите да ни обичат?

–         Ние първо учим хората, да обичат себе си, но след това – да обичат и околните. Защото това са вибрации и енергии, които трябва да са двупосочни. Това особено добре се вижда при взаимоотношенията между мъже и жени. Когато не обичаме мъжете и мислим, че те за нищо не стават, то тогава наистина около нас ще има само такива мъже. Ние трябва да се научим да виждаме в мъжете богове, да виждаме тяхната сила, да ги разбираме и да уважаваме тяхната душа. Защото мъжете също като нас, са много чувствителни и раними, макар и да не желаят да го показват.

  • Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича „автентичност“.
  • Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това „признание“.
  • Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това „зрялост“.

как.да.обичаме.себе.си

Когато  „обичаме себе си“,  това ни дава възможност наистина и да приемем себе си с пълното си съвършенство. Невероятно е чувство, когато се гордееш със себе си и можеш да сложиш ръката на сърцето си и да кажеш: Да! Аз обичам себе си!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here