Вананда (Владимир Николов)

0
4442
прочитания

Лекцията която ще изнесе пред аудиторията  на  Форум-изложение Здраве, Щастие, Красота   е “Чрез хармония към съвършенство”

Хармонизиране на системата Дух – Ум – Тяло по метод „Вананда“

Стремежът ни към по-добър живот е движещ мотив за всеки от нас. Изразходваме огромно количество енергия и полагаме усилия, за да живеем в богатство и щастие.  Вместо това живеем в непрекъснато напрежение, от което трудно можем да се освободим. Това води до психосоматични състояния като преумора, нервно изтощение, страхова невроза, срив и дистрес…. Всеки успех е съпроводен с определена цена, понякога прекалено висока. Заплащаме с безценното за нас здраве.  Необходимо е да спрем и да обърнем внимание на себе си. Да се вслушаме във вътрешния си ритъм. Да дадем покой и тишина на ума. Да обърнем внимание на нуждите на тялото си. Да чуем неговите сигнали, които да се научим да разчитаме.  Да поемем дълбока глътка въздух. Да освободим духа си.

 

Свами Вананда е йога от близо 50 години. Това е неговият стил и начин на живот. Разработил е авторски  метод, който включва комплекс от акупресурни, биоинформационни, биоенергийни и медитативни техники, базирани на дългогодишните му познания, опит и практика.  Метод “Вананда” е съзнателно навлизане  в състояние  на  покой и постигане на дълбок  душевен мир. Чрез него се възстановява връзката Дух-Ум-Тяло и се извършат вътрешни целебни процеси на квантово ниво.

Трансперсоналното състояние, в което навлиза съзнанието по време на процедурата по метод „Вананда”, изтласква на повърхността дълго подтискани емоции и усещания   ( в повечето случаи негативни). В този момент човек се освобождава от  подсъзнателни блокажи трупани с години. Те оказват влияние върху живота и взаимоотношенията ни, като често се чувстваме несигурни, объркани, нещастни или гневни и агресивни. Неспособни да оценим живота си и да живеем пълноценно.

Метод „Вананда” притежава балансиращо въздействие върху единната система    Дух – Ум – Тяло, като  освобождава естествените защитни сили на организма и трансформира натрупаните негативни блокажи. Умът притихва, а тялото работи с оптималните си възможности.

С провеждането на сеансите се :

Балансира системата Дух – Ум  –– Тяло ( духът е омиротворен, умът – притихнал, тялото – в покой)

Постига  вътрешена хармония и спокойствие

Задействат естествените възстановителни сили на организма

Събужда  себеизцелителния потенциал или вътрешен лечител

Подпомага  процеса на оздравяване

Колкото повече се прилага, толкова по-силен става енергийния поток

Няма нежелани странични ефекти

20130525_131330 20130525_132333

http://vananda.info/

 

Йога за повишаване на жизнената енергия

Дихателният процес е основният жизнен процес във всички живи организми, той е стълбът, поддържащ живота. Затова пълноценното и правилно дишане е решаващо за нашето добро физическо здраве и емоционален комфорт. Овладяването и контролът на дъха ни помагат да овладяваме и акумулираме жизнената енергия (прана). Така се чувстваме винаги жизнени и в тонус поддържаме  ума спокоен и се предпазваме от натрупване на стрес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here